Omakuva

Luotu Pe 22.2.2013 12:34 (Marjukka Lampo).
Muokattu Ma 25.2.2013 09:53 (Marjukka Lampo).
Selkokielinen osoite:  http://www.sovellataidetta.fi/tyokalu/omakuva

 

Omakuva - yhteisötanssia sekä sana- ja kuvataidetta ikäihmisille

Omakuva on monen taiteenlajin välinen, erilaisille elämän murrosvaiheessa oleville yksilöille sekä ryhmille soveltuva prosessimuotoinen työskentelymenetelmä. Se antaa mahdollisuuden tarkastella omaa minäkuvaa ja identiteettiä yhteisötanssin sekä sana- ja kuvataiteen keinoin. Harjoitteiden avulla osallistujat käyvät läpi henkilökohtaisen prosessin ja etsivät omaa ilmaisuaan vuorovaikutuksessa keskenään ja ohjaajien kanssa. Prosessissa käsitellään taiteen keinoin

- osallistujien henkilöhistoriaa positiivisten muistojen kautta
- nykyhetkeä ja omia voimavaroja
- tulevaisuuden unelmia ja omia mahdollisuuksia.

Työpajoissa etsitään vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Kuka minä olen? Mitä minä tahdon? Mistä minä unelmoin?

Omakuva tarjoaa tanssia sekä sana- ja kuvataidetta hyödyntävän menetelmän ns. etsivälle vanhustyölle − tai muille ryhmille − oman identiteetin pohdintaan ja reflektointiin sekä elämänhallinnan ja hyvinvoinnin parantamiseen. Sen aikana pyritään tukemaan jokaisen yksilön omaa ajattelua ja tavoitteita valittujen teemojen sisällä.

 

Ohjeet Omakuva-toimintamallin käyttöön löydät Voimaa taiteesta - Malleja taiteen soveltamiseen hyvinvointialalla (2013) -oppaasta. Oppaan verkkoversion voi ladata osoitteesta www.voimaataiteesta.fi. Opasta voi tiedustella lisäksi kirjastoista.

Liitetiedostot

Viestit

Avainsanat: