Elintarviketaide ja värileikki

Luotu Ma 11.10.2010 00:06 (Marika Kaipainen).

Selkokielinen osoite:  http://www.sovellataidetta.fi/tyokalu/elintarviketaide

 

TAIDEKASVATUSTA VAUVASTA VAARIIN- SYÖTÄVÄN IHANIA TAIDEPAJOJA -värikylpyjä ja elintarviketaidepajoja ELI aistitaidepajoja

Vauvojen värikylpy – värileikki on lapsiperheille tarkoitettu maalauspaja - elintarviketaidepaja, jossa lapset vauvasta taaperoihin tutustuvat värien ja materiaalien maailmaan vanhempiensa kanssa. Vauvojen värikylpy - värileikkitoiminta tukee varhaista vuorovaikutusta ja vauvan sensomotorista kehitystä taidekasvatuksen menetelmin.

Elintarviketaidepajojen tarkoituksena on rohkaistua visuaaliseen ilmaisuun, moniaistiseen tutkimiseen ja leikkiin turvallisessa ympäristössä, turvallisin ruoka-aine materiaalein. Taidetta syntyy marjoin, maustein, suklaasta, kahvista, kiisselein ja hyytelöin - vaikka täytekakusta tai leivoksesta
puhumattakaan suklaakonvehdeista tai lakritsasta.

Värileikki Tinturan taidepajoissa kaikki käytetyt värit tulevat elintarvikkeista – ruoka-aineista.

Taidepaja etenee värileikki-ohjaajan opastuksella värin tarkastelusta ja erilaisten materiaalien tunnustelusta itsetuotettuun jälkeen. Värileikkipaja antaa vanhemmille tietoa, ideoita, intoa, rohkeutta ja konkreettisia työkaluja vauvan kanssa toimimiseen. Tavoitteena on kannustaa vanhempia kuvalliseen ilmaisuun sekä virikkeelliseen vuorovaikutukseen ja kommunikointiin vauvan kanssa. Työskentely on yhdessä tekemistä, jossa vauva on keskipisteenä – vanhemman kanssa kuin työparina.

Värileikki perustuu Porin taidemuseon ja Päivi Setälän Vauvojen värikylpymetodiin. Marika Kaipainen on laajentanut värikylpymetodia kehittelemällään elintarviketaiteen konseptilla. Värileikki Tinturan maalaustaidepajoissa kaikki käytetyt värit tulevat elintarvikkeista - ruokaväreistä.

Liitetiedostot

Viestit

Avainsanat: