Valokuvaus

Valokuvan voima perustuu sen todistettavuuteen ja  elämyksellisyyteen. Olennaista on omakohtainen kokeminen ja omien kuvien löytäminen. Henkilökohtaisten dokumenttien avulla visuaalinen minuutemme tulee näkyväksi, olemme muiden katseen kohteita ja katsomme itseämme. Valokuva auttaa tunnistamaan   omaa osaamistamme, kasvattaa ammatti-identiteettiämme, tuo näkyväksi eri roolejamme ihmissuhteissa, työyhteisössä ja perheessä.

Omakuvalliset menetelmät sekä yhteisöllistävät että voimauttavat. Omakuvia voidaan tehdä erilaisilla kuvallisen ilmaisen keinoilla: valokuvina, kollaaseina, maalauksina, veistoksina, piirustuksina ja videoina. Menetelmässä haetaan vastauksia kysymyksiin: Kuka minä olen, millaisena näen itseni, millaisena haluan näyttäytyä muiden silmissä?
Merkityksellisten omakuvaprosessien tuloksena muodostuu kuvia todellisista ihmisistä.

Valokuvaterapian menetelmät soveltuvat käytettäväksi sosiaali-, terveys-, ja kasvatusalalla niin ennaltaehkäisevässä työssä kuin hoito- ja kuntoutustyössäkin sekä yksilöiden että ryhmien kanssa. Menetelmät istuvat hyvin myös työyhteisöjen hyvinvoinnin kehittämiseen sekä yhteisöllisyyden lisäämiseen.

Taidemuodot